The Holiday Message from the Romanian Ambassador to the US (in Romanian)

Washington, 22 decembrie 2016

Mesajul Ambasadorului României în Statele Unite ale Americii

cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă

Dragi compatrioţi,

Îmi face o deosebită plăcere să vă adresez cele mai frumoase urări cu ocazia Sfintelor Sărbători de Crăciun şi a noului an. Gândul meu se îndreaptă către toţi românii de pretutindeni, în mod special către cei care s-au sacrificat pentru binele semenilor, precum şi spre cei care, în aceste zile, au nevoie de solidaritatea şi afecţiunea noastră.
Cum fiecare sfârşit de an reprezintă şi un moment de bilanţ, doresc să remarc sprijinul constant al comunităţii româneşti din SUA, pe tot parcursul anului 2016 pentru acţiunile derulate în sprijinul României, precum şi continua preocupare a cetăţenilor de origine română pentru promovarea valorilor şi tradiţiilor româneşti în spaţiul american. Datorită contactelor diplomatice şi politice, dar şi unei eficiente interacţiuni umane, relaţia dintre România şi SUA nu a fost niciodată mai puternică decât acum. În lumina discuţiilor pe care le-am avut cu membri ai Congresului şi reprezentanţi ai viitoarei administraţii, am încrederea că relaţiile româno-americane vor urma acelaşi curs pozitiv şi chiar se vor intensifica, sens în care contribuţia dumneavoastră este foarte apreciată.
Într-o perioadă care ne pune la încercare simţul responsabilităţii faţă de semeni, doresc ca această sărbătoare să prilejuiască românilor, din ţară şi din străinătate, reafirmarea sensului profund al solidarităţii, puterea de a se implica activ în viaţa comunităţii, consolidarea înţelegerii reciproce şi îndeplinirea speranţelor de bine, de care cu toţii avem atâta nevoie.
Vă doresc tuturor, din toată inima, Crăciun Fericit şi un An Nou plin de bucurie și împlinire, alături de familiile dumneavoastră!

Cu drag,

Ambasador George Maior