Romania’s Ambassador Message with the occasion of the Day of the Romanian Diaspora

Mesajul Ambasadorului României în Statele Unite ale Americii cu ocazia “Zilei Românilor de Pretutindeni”

Sunt onorat să-i salut din toată inima pe românii de pe tot cuprinsul Statelor Unite ale Americii, cu ocazia „Zilei Românilor de Pretutindeni“, moment de sărbătoare şi de mândrie naţională.

În perioada trecută de la preluarea mandatului de ambasador m-am întâlnit cu mulți dintre românii din SUA și am avut ocazia să constat contribuţia valoroasă adusă la dezvoltarea relației strategice dintre România și Statele Unite şi la păstrarea identităţii naţionale, prin promovarea valorilor, a tradiţiilor şi a culturii româneşti în spaţiul american. Tuturor le mulțumesc și îi asigur de întreaga noastră susținere și solidaritate.

În acest context, reiterez faptul că derularea unui parteneriat constructiv între Ambasada României la Washington şi comunitatea românească din SUA reprezintă o prioritate constantă a mea personală, şi a echipei diplomaţilor români, în deplină concordanţă cu angajamentul statului român de a fi alături de toţi cei care se simt români, indiferent unde s-ar afla în lume.

În această zi, sentimentele mele de recunoştinţă se îndreaptă către înaintaşii noştri şi, în egală măsură, către toţi românii care nu şi-au uitat originea şi continuă să poarte în suflet dragostea de ţară şi iubirea pentru valorile noastre naţionale.

Pe tot parcursul anului următor vom sărbători Centenarul Marii Uniri din anul 1918. Este cel mai bun prilej de a transmite apelul meu la unitate în susţinerea intereselor României şi ale românilor americani. Vă încurajez să păstraţi legături strânse între dumneavoastră, aici pe pământ american, pentru că prin unitatea şi solidaritatea românilor americani, vom fi cu toţii mai buni şi mai puternici.

Stimaţi compatrioţi, cu ocazia “Zilei Românilor de Pretutindeni”, vă transmit cele mai calde urări de bine, alături de cei dragi.

George Cristian Maior

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii