Message on Romanian Flag’s Day from the Consul General of Romania in LA (in Romanian)

26 iunie – Ziua drapelului național al României – mesajul consulului general al României la Los Angeles

Data:

26.06.2017

Dragi români,

Ziua de 26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Național prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998.

Ziua Drapelului Național a fost instituită pentru a marca ziua de 26 iunie 1848, când Guvernul revoluționar a decretat ca Tricolorul – roșu, galben și albastru – să reprezinte steagul național al tuturor românilor.

Aceasta este o zi în care toți românii conștientizează mai bine semnificația istorică a drapelului național, istoria zbuciumată a patriei noastre și felul în care fiecare dintre noi poate contribui la construirea unui viitor sigur și prosper pentru România și pentru poporul român.

Fiecare roman, indiferent unde se află în lume, simte atașament față de valorile naționale și își amintește că, sub drapelul României, militarii noștri s-au jertfit în istorie pentru dobândirea și apărarea independenței, libertății și suveranității României și continuă să lupte cu arma în mână și în prezent pentru păstrarea acestor valori.

Onorând drapelul în această zi, cinstim sacrificiul pe care înaintașii noștri l-au făcut pentru apărarea patriei, credinței strămoșești și valorilor materiale și spirituale ale poporului roman.

Doresc să mulțumesc, atât în nume personal, cât și în numele Consulatului General al României la Los Angeles, tuturor membrilor comunităților româno-americane din Statele Unite ale Americii, care, prin performanțele și munca lor, promovează peste tot în lume valorile patriei noastre, România.

Cosmin Dumitrescu

Consulul general al României la Los Angeles